Katern

Avond van de Raad donderdag 21 oktober aanstaande

Op donderdag 21 oktober is er vanaf 20.00 uur weer een Avond van de Raad op het Stadshuis in de binnenstad. van Nieuwegein. Ook vooraf aangemeld publiek en meesprekers zijn weer welkom bij de Avond van de Raad.

Wilt u op de publieke tribune plaatsnemen tijdens de Avond van de Raad van 21 oktober? Meld dit dan uiterlijk op 21 oktober om 12.00 uur bij de griffie via griffie@nieuwegein.nl of telefoonnummer 14030. Afhankelijk van de ontvangen verzoeken wordt dan gekeken of er ruimte is. Uiteraard blijft het daarnaast voor iedereen mogelijk de Avond van de Raad digitaal live mee te kijken en terug te kijken via nieuwegeinseraad.live/stream1 en nieuwegeinseraad.live/ stream2. De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

• Dialoog college met de raad
Startnotitie bestemmingsplan Rijnhuizen – maatschappelijk voorzieningencluster Deze startnotitie gaat over de wens van het college (de burgemeester en wethouders) om op korte termijn een maatschappelijk voorzieningencluster met een school, kindcentrum en buurtplein, al dan niet in combinatie met woningbouw, medische en zorg-gerelateerde dienstverlening op de locatie Plettenburg 5 en 7 en Edisonbaan 12 mogelijk te maken. Het college is van mening dat dit nodig is omdat er sprake is van een snelle toename van het aantal woningen en bewoners in Rijnhuizen en gaat hierover in gesprek met de gemeenteraad.

• Dialoog college met de raad
Startnotitie Deventerschans In 2009 is een voormalige basisschool aan de Deventerschans gesloopt en is de locatie tijdelijk ingericht als trapveldje. In het in 2017 vastgesteld woningbouwprogramma 2030 is deze locatie aangemerkt als woningbouwlocatie. Het college gaat in gesprek met de gemeenteraad over de wens om de ontwikkeling van woningbouw op deze plek mogelijk te gaan maken.

• Informatief
Maatschappelijke financiering klimcentrum Organisatie Mountain Netwerk wil een nieuw klimcentrum realiseren in Blokhoeve West. Zij hebben de gemeente gevraagd om het project te ondersteunen. De gemeenteraad wordt geïnformeerd over deze plannen rondom de ontwikkeling van het nieuwe klimcentrum in Blok-West.

Te bekijken via: www.nieuwegeinseraad.live/stream1

• Informatief
Veiligheid en UVP Vorig jaar heeft de gemeenteraad een veiligheidsplan voor de periode 2020-2024 vastgesteld. Op 21 oktober ontvangt de gemeenteraad een update over thema’s als de aanpak van jonge aanwas, ondermijning en digitale veiligheid. Ook kan de gemeenteraad input geven voor het uitvoeringsplan op het gebied van veiligheid voor het jaar 2022.

• Dialoog college met de raad
Corona-update Tijdens dit onderdeel kunnen raads- en steunfractieleden vragen stellen aan het college over de corona-updates die zij hebben ontvangen, de maatregelen of andere zaken met betrekking tot corona.

Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream2

Tot slot U kunt de volledige agenda en de bijbehorende vergaderstukken van deze avond vinden via https://ris2.ibabs.eu/nieuwegein. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van onze gemeenteraad via de Facebook-pagina (@NieuwegeinseRaad), Twitter (@raadngein) en website www.nieuwegein.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie via telefoonnummer 14 030 of via het e-mailadres: griffie@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren