Avond over jongeren & duurzaamheid

Van 17 tot en met 19 november is Nieuwegein gaststad voor verschillende organisaties uit Newcastle, Malmö en Utrecht. Hun verblijf staat in het teken van het delen van kennis en ervaring in het stimuleren van duurzamer gedrag. Nieuwegeinse organisaties inspireren de bezoekers deze dagen met hun initiatieven. Op dinsdagavond 18 november laten jongeren uit Nieuwegein zien hoe zij in actie komen voor duurzaamheid.

Tijdens deze avond is er een preview te zien van de musical gemaakt door de uitwisselingsgroep Nieuwegein en Puławy (Polen). Net als vorig jaar hebben jongeren uit deze twee steden alle nummers en teksten over duurzaamheid zelf gemaakt. De hele musical is later dit jaar te zien in Theater De Kom.

Naast genieten van zang en dans kunnen alle (internationale) gasten deze avond met jongeren van het Anna van Rijn College in gesprek. Zij vertellen hoe zij op school bezig zijn met duurzaamheid. Educatie is een belangrijke pijler in de samenwerking, waarbij de verschillende organisaties zoeken naar manieren om meer jongeren actief te krijgen en te betrekken bij duurzame thema’s. Studenten van de HKU (Hogeschool voor de kunsten Utrecht) geven deze avond bovendien uitleg over een app die zij voor dit doel ontwikkelen. Wethouder duurzaamheid en jeugd, Peter Snoeren, is deze avond ook aanwezig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren