Auto rolt van A2 na ongeval bij Nieuwegein

Na een ongeval rond 10.00 uur vanmorgen op de A2 bij Nieuwegein is een auto over op de kop geslagen en op de oprit van de snelweg terecht gekomen. Bij het ongeluk waren twee auto’s betrokken. De voertuigen tikten elkaar aan op de snelweg, waarna een van de auto’s over twee vangrails vloog en op een derde vangrail tot stilstand kwam.

De toerit van de snelweg bij Nieuwegein in de richting van Utrecht was lange tijd afgesloten. Zeker vier ambulances waren ter plekke als ook de brandweer en politie. Rond 11.00 uur zijn enkele rijbanen vrijgegeven. De politie heeft sporenonderzoek verricht en is daarbij geholpen door een politiehelikopter die luchtfoto’s heeft gemaakt van de omgeving. De oprit naar Nieuwegein kon vanaf 13.30 uur weer worden gebruikt.

In de auto die over de kop sloeg zaten vijf mensen, een gezin met vier kinderen. Twee van hen, een ouder en een kind, zijn met ernstige verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis In de andere auto zaten twee personen. Alle inzittenden van deze auto konden zelf uit de auto komen en worden nagekeken door ambulancepersoneel. Het vermoeden bestaat dat de automobilist die over de kop sloeg, te hard reed en onwel achter het stuur werd. Dat is door getuigen bevestigd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk