Auto op zijn kant op de Batauweg

Bij een ongeluk op de Batauweg ter hoogte van de Morelgaarde is donderdagavond rond 23.00 uur een auto op zijn kant terecht gekomen. De brandweer moest in actie komen om de bestuurder uit het voertuig te bevrijden. Na controle bleek dat de bestuurder gewond was geraakt. Hij is per ambulance vervoed naar het ziekenhuis.

Bij het ongeluk was ook een tweede auto betrokken. De bestuurder van deze auto bleef ongedeerd. Het ongeluk gebeurde in de nabijheid van een zebrapad. Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbekend. Onderzoek moet uitwijzen hoe het een en ander kon gebeuren.

De auto’s zijn door de sleepdienst afgevoerd. De Batauweg is enige tijd afgesloten geweest vanwege het ongeluk waardoor het verkeer werd omgeleid.

De Batauweg
De Batuaweg staat bekend als een onveilige weg in Nieuwegein. Het college van B&W heeft onlangs besloten om een verzinkbare paal te plaatsen op deze tussen de Dukatenburg en de Nedereindseweg, zodat doorgaand autoverkeer gebruikmaakt van de A.C. Verhoefweg. Hiermee heeft het college invulling gegeven aan het besluit van de gemeenteraad om bij wijze van een proef voor één jaar te onderzoeken of de Batauweg met deze maatregel veiliger en aantrekkelijker wordt voor voetgangers en fietsers. De afsluiting is operationeel vanaf september 2023 van maandagochtend 06.00 uur tot vrijdagmiddag 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk