Auto botst op tram in Nieuwegein

In Nieuwegein is maandagmiddag een auto tegen de sneltram gereden. Het ongeluk gebeurde bij een spoorovergang bij de Koekoekslaan.

In de auto zaten drie mensen. Er lijken geen gewonden te zijn. De voorkant van de auto zit wel flink in elkaar, de schade aan de tram valt mee. Aan de rails en bovenleiding lijkt geen schade te zijn ontstaan. Het tramverkeer lag na het ongeluk enige tijd stil.

De spoorovergangen in Nieuwegein staan al langer ter discussie. Met grote regelmaat gebeuren er ongelukken waar geen spoorbomen aanwezig zijn. De spoorovergang waar het ongeluk vandaag gebeurde had ook geen slagbomen. De gemeente Nieuwegein is niet van plan om spoorbomen te plaatsen. “We hebben destijds besloten op basis van veiligheidsonderzoek dat er maar op vier plekken in Nieuwegein spoorbomen moeten hebben. Dat zijn de plekken waar de tram hard rijdt”, aldus Reusch in 2013. “Op andere plekken is op basis van andere maatregelen de veiligheid gegarandeerd.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren