Katern

Atverni brengt bevrijdingsvuur hardlopend van Wageningen naar Nieuwegein

Al vele jaren leveren zo’n twintig hardlopers van atletiekvereniging  Atverni een bijzondere prestatie. Zij halen in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur op in Wageningen en brengen dit vuur hardlopend naar Nieuwegein. Ook dit jaar neemt burgemeester Backhuijs op 5 mei (Bevrijdingsdag) omstreeks 11.00 uur de fakkel in ontvangst en zal hij het bevrijdingsvuur op het Stadsplein ontsteken, waarna het Wilhelmus wordt gespeeld door de Batenbouwers.

4 en 5 mei Comité
Het vieren van de Vrijheid zoals we die in Nederland en dus ook in Nieuwegein kennen wordt steeds belangrijker als je kijkt naar alles wat er om ons heen in de wereld gebeurt. Het is goed om daar op 5 mei met anderen bij stil te staan. Daarom nodigt het 4 en 5 mei Comité Nieuwegein iedereen, maar ook zeker de veteranen die woonachtig zijn in of nabij Nieuwegein, van harte uit om op Bevrijdingsdag die vrijheid samen te vieren onder het genot van gratis koffie en een bevrijdingsgebakje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren