Katern

Atrium in Stadshuis moet levendiger

De begane grond van het Stadshuis (Atrium) moet levendiger. Daar zijn de huidige huurders en de politiek het over eens. Om te bedenken hoe, wordt een bedrag van maximaal 50.000 euro uitgegeven. Dat is de uitkomst van de raadsinformatiebijeenkomst die donderdag avond 21 april j.l. werd gehouden. Al sinds de opening van het nieuwe Stadhuishuis in 2011 kampt het Atrium met leegstand en weet het winkelend publiek de benedenverdieping van het Stadshuis niet te vinden. De gemeente lijdt momenteel door de leegstand op de begane grond van het Stadshuis 300.000,- euro per jaar verlies op de exploitatie van het Stadshuis.

De nieuwe eigenaar van Cityplaza, Wereldhave, weigert mee te betalen aan het plan en heeft zich teruggetrokken uit de gesprekken over het Atrium. ‘De aanpassingskosten vinden zij te hoog’, zo liet de wethouder Binnenstad, Hans Adriani de aanwezigen weten.

MOvactor, Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en de bibliotheek De Tweede Verdieping hebben voorgesteld om gezamenlijk de eerste drie verdiepingen in te vullen en het gebouw thematisch in te richten. Zij willen dit doen volgens vier maatschappelijke thema’s: Educatie, Werk & Participatie, ‘Communityvorming’ en Lokale versterking. Voor dit plan zal maximaal 50.000 euro worden uitgegeven om het verder uit te werken.

Het Atrium blijft een ontmoetingsplek voor bewoners en gasten van bijv. de WIL. Mogelijk brengt de bibliotheek enkele voorzieningen naar het Atrium. De raad is verdeeld maar wil het toch een kans geven. In het laatste kwartaal van 2016 zal het weer worden besproken in de gemeenteraad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk