Asbest gevonden, basisschool Lucas dicht

Laat op de avond van maandag 6 april trof een oplettende bewoner van Nieuwegein platen aan die mogelijk asbest bevatten. De platen bevinden zich in het parkje op de hoek van de Kameraarsweide en de Heemraadsweide in de wijk Batau. De buurtbewoner belde direct na zijn vondst met de politie en getracht werd om de gemeente te bereiken op het gemeentelijke calamiteiten nummer, maar niemand nam het op. Uiteindelijk werd de directeur van de school gebeld waarna de gemeente op de hoogte is gesteld.

De gemeente en de politie hebben na deze melding direct de omgeving afgezet en monsters genomen van de platen. Vanmorgen bevestigde een spoedtest dat het inderdaad om asbest gaat. Hierop heeft de gemeente een gespecialiseerd bureau de opdracht gegeven het asbest onmiddellijk te verwijderen. Het gezondheidsrisico voor de omgeving lijkt vrijwel nihil.

Omdat de platen (Er is asbest aangetroffen in platen van om en nabij een meter. Verder liggen er kleine brokjes plaat op het fietspad en bij het hek van de school.) in de buurt van het schoolplein van Basisschool Lucas Batau liggen, is er vannacht contact geweest tussen de gemeente en de school. Om ieder risico te vermijden, heeft de school besloten vandaag dicht te blijven. De ouders zijn mondeling geïnformeerd en worden later vandaag schriftelijk op de hoogte gesteld. Hoe de platen in Batau terecht zijn gekomen, is onbekend.

In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 april wordt er doorgewerkt, zodat basisschool Lucas Batau naar verwachting op 8 april weer open kan. Mogelijk dat ‘s ochtend het fietspad aan de Kameraarsweide nog afgesloten is, omdat daar dan opruimwerkzaamheden plaatsvinden. Ouders van leerlingen moeten er dus rekening mee houden dat hun kind een andere fietsroute moet nemen om de school te bereiken. Overigens wordt er gewerkt met een zogenaamd fluisteraggregaat. Dat maakt beduidend minder lawaai dan een regulier apparaat. Wel zal er verlichting waarneembaar zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren