Katern

Arrestatieteam pakt liquidatie verdachte op in cel

Vandaag is de Antiliaan Siegfried Saez (68) in zijn cel aangehouden door een arrestatieteam in de gevangenis van Nieuwegein. Siegfried Sayes is onder andere een van de hoofdverdachten van het Passage liquidatie proces. Zelf komt Saez nooit naar een zitting en heeft in eerste aanleg een levenslange gevangenisstraf gekregen voor de dubbele moord in 1993 in Antwerpen op Henie Shamel en Anne de Witte in het Passage (Cobra) liquidatieproces.

Waarom Saez is aangehouden is onbekend. Siegfried zou – volgens een brief die zijn broer Melfrim in de zomer van 2005 schreef – de hand hebben gehad in de moord op Helio Stewart. Die was in 1993 kroongetuige in de drugszaak tegen de Surinaamse oud-legerleider Dési Bouterse.

Saez laat weten dat hij van het kastje naar de muur wordt gestuurd door zowel de politie als de woordvoerder van de gevangenis in Nieuwegein. ‘Het kan zijn dat ik ben overgeplaatst in verband met mijn veiligheid want zo veilig is het niet voor mij hier in de gevangenis van Nieuwegein.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk