Arrestatieteam doet ‘inval’ aan de Heerlerschans

Donderdagmiddag 31 maart j.l. heeft een arrestatieteam een inval gedaan in een woning in de wijk Fokkesteeg. Rond 15.00 uur stopten drie onopvallende auto’s van een speciaal arrestatieteam voor de deur van een woning aan de Heerlerschans. Na veel geweld en geschreeuw drongen zij de woning binnen. Kort daarna kwamen zij met enkele geblinddoekte mannen naar buiten die snel werden afgevoerd.

Omwonenden waren erg geschrokken van het voorval. Het betrof een aangepaste woning van FOKUS in de wijk die sinds enige tijd leeg stond. Een omstander: ‘Ik was mijn hond aan het uitlaten en opeens hoorde ik hard geschreeuw van ‘Politie, doe open!’ Kort daarna stormden mannen geheel gekleed in zwart met hun gezichten bedekt de woning binnen en haalden zij alle mannen uit de woning. Zij waren geblinddoekt. Zij waren net zo snel dat ze kwamen ook weer weg.’

Na onderzoek door onze redactie bleek het te gaan om een oefening door de politie. Alleen de bewoners van woningen van FOKUS waren geïnformeerd, de andere wijkbewoners niet. Zij zijn verontwaardigd gelet op het moment van de oefening wat er speelt in de wereld na Brussel en Parijs. Wijkbewoners willen graag ingelicht worden gelet op IS en terrorisme, zo laat een bewoner onze redactie weten.

De politie heeft in een reactie laten weten: ‘De oefening van een arrestatieteam wordt nooit aangekondigd i.v.m. de heimelijkheid waarmee deze teams opereren.’ FOKUS, de eigenaar van de leegstaande woning was eind febrauri al ingelicht over deze actie. Klik op het fotocameraatje hieronder voor een foto van de arrestatie door een van onze BuurtWhatsAppers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk