Arm en rijk gaan goed samen op de Veldrakker

Hoogbegaafd of met een kleine gebruiksaanwijzing, opgegroeid in een rijk gezin of met laag opgeleide ouders.‘Op de openbare basisschool De Veldrakker in Batau-Noord moet iedere leerling zich thuis voelen’ aldus directeur Ed Booms van de school tegen RTL Nieuws. Dit zegt Booms in een reactie na nieuw onderzoek dat meldt dat arme en rijke kinderen bij het buitenspelen elkaar vaak niet tegenkomen. Dat het anders kan heeft de school in Nieuwegein bewezen. Diverse groepen leerlingen gaan juist heel goed samen.

Directeur Ed Booms tegen RTL Nieuws: ‘Leerlingen die minder goed kunnen leren, horen er niet makkelijk bij. Dan moet je als school voor een sociale context zorgen waarin dat niet vanzelfsprekend is. We proberen heel goed te kijken naar wat ieder kind nodig heeft om het maximale resultaat uit zichzelf te halen. Met hoge verwachtingen en ambities van de leerkrachten.’

Wat is het geheim van de school? Veel activiteiten worden net even op een andere manier gedaan dan gebruikelijk is. Er wordt gewerkt met tablets en leerlingen worden extra gestimuleerd lef te tonen en oplossingen aan te dragen op hun eigen manier. ‘Zo hopen we dat onze leerlingen de klassen niet ervaren als ‘van de leraar’, maar ‘voor elkaar’. Dat werkt heel goed’ aldus Booms.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk