Arie Liefhebber: ‘3e plek voelt als overwinning’

Op een winderig parcours is Arie Liefhebber in het Belgische Oudenburg 3e geworden tijdens het Internationale Open Belgisch kampioenschap Hoge bi rijden. Liefhebber heeft een fietsenwinkel op winkelcentrum Muntplein in Nieuwegein.

De finale werd dit keer over 28 km gereden waarbij de coureurs met regelmaat dik boven de 40 km/u reden op hun ouderwets uitziende fietsen zonder rem, zonder versnellingen en zonder lucht in de banden! De finale werd door de Brit Roger Davis en Pelle Kippel uit Zweden met Arie Liefhebber bepaald.

Na 12 ronden sprintte de Brit Roger Davies en Arie Liefhebber weg van het peloton waarna de Zweed als enige nog kon aansluiten. Lange tijd reed de Brit op kop maar op drie ronden voor het einde sprintte de Zweed er vandoor waarbij Liefhebber een gaatje moest laten vallen. Uiteindelijk kwam de Brit als eerste over de meet. “Ik heb gereden voor wat ik waard was en meer zat er gewoon niet in” aldus de fietsenmaker uit Nieuwegein tegenover onze redactie.

Deze alweer laatste wedstrijd van het jaar werd bezocht door een bont internationaal gezelschap van Tsjechen, Zweden, Britten, Nederlanders, Belgen, Zwitsers en Fransen. De eerst volgende wedstrijd die Arie Liefhebber gaat rijden is het Wereld kampioenschap in Bali 2018.

De drie winnaars v.l.n.r: Pelle Kippel, Roger Davis en Arie Liefhebber

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren