Katern

Aquarijn winnaar derde 5-kamp schoonspringen in Amersfoort

Op zaterdag 10 februari jl. werd de derde wedstrijd van de landelijke 5-kamp gehouden. Deze keer was ZPC Amersfoort aan de beurt voor de organisatie.

aquarijn

In serie 1 (9 jaar en jonger) was het een spannende strijd. Saar Jordan werd eerste en Kyra Toonen werd vierde, op minder dan een punt van de nummer drie. In serie 2 (10/11 jarigen) was er een derde plaats voor Lizzy Hamerling en Mila Bos werd mooi vijfde.

In serie 3 (12/13 jarigen) was er goud voor Sureka Bierman Kerklaan, ze liet een mooie dubbele salto voorover zien. Nouk Swart werd vierde en Mischa Dijkstra werd vijfde. In serie 4 (14 t/m 18 jaar) was er een tweede plaats voor Stanley Grijpink. Mike Hoogendam werd zesde.

In serie 5 (8 sprongen) deed Joy Daalhuizen het uitstekend voor zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein, zij werd tweede op slechts twee punten van de nummer 1 vandaan.

Serie 6 is voor de zeer gevorderde springers en telt niet mee voor het clubklassement. Een week na de Eindhoven Diving Cup liet Matthew Hibbert zien goed in vorm te zijn. Met 6 sprongen behaalde hij 330 punten en werd 1ste, gevolgd door Oona Abbema. Lars van Hilten werd vierde.

Mooie resultaten voor de schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn, die met elkaar het dag-klassement wonnen, gevolgd door PSV uit Eindhoven en de Dolfijn uit Amsterdam.

Na drie wedstrijden is dit het all-over klassement:

• Aquarijn Nieuwegein 111 punten
• ZPC Amersfoort 79 punten
• De Dolfijn Amsterdam 73 punten
• PSV Eindhoven 60 punten
• SBC Breda 26 punten

In maart is de vierde wedstrijd in Breda en in april zal de vijfde en laatste wedstrijd worden gesprongen in Eindhoven. Dan zal bekend worden wie zich kampioen mag noemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk