Katern

Aquarijn winnaar 5-kamp schoonspringen 2023

Op zaterdag 25 maart werd de laatste wedstrijd van de 5-kamp schoonspringen gehouden in Eindhoven. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein had 10 springers meegenomen die het zeer goed deden in de verschillende leeftijdsgroepen.

In de E-groep (9 jaar en jonger) was er een gouden medaille voor Lizzy Hamerling. Lizzy heeft dit jaar haar debuut gemaakt in de 5-kamp en dat heeft ze bijzonder goed gedaan.

In de D-groep (10/11-jarigen) lieten Yvie Bakker en Sureka Bierman Kerklaan sterke sprongen zien. Ze kregen regelmatig zevens van de jury. In een veld van 13 springers was er een vijfde plaats voor Yvie en Sureka wist zelfs de zilveren medaille te behalen.

In de C-groep (12/13-jarigen) waren Minte Bos en Elisa Kool actief. In deze groep maak je 6 sprongen. Minte werd zesde en Elisa kwam met een sterke serie sprongen op de derde plaats.

In de B+-groep (14 jaar en ouder) was er goud voor Lars van Hilten en Aiden Wallegie behaalde het brons. Beide springers zijn sinds september actief voor Aquarijn en we zijn blij dat ze bij onze vereniging springen.

In de serie 8 sprongen (gevorderde springers) was er goud voor Mika Grosze Nipper. Hij liet een constante serie sprongen zien. De bronzen medaille was voor Yuna Hulkenberg en Joy Daalhuizen werd vierde.

Aquarijn ging de wedstrijd in als nummer 1 en wist door de mooie resultaten van vandaag nog verder uit te lopen en de beker mee naar huis te nemen!

Het klassement na 5 wedstrijden:

  1. Aquarijn Nieuwegein 175 pnt
  2. SBC Breda 116 pnt
  3. De Dolfijn Amsterdam 112 pnt
  4. PSV Eindhoven 97 pnt
  5. ZPC Amersfoort 95 pnt

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk