Aquarijn scoort goed op derde breedtesportwedstrijd schoonspringen in Amsterdam

Zondag 24 maart jl. werd in Amsterdam alweer de derde wedstrijd van de breedtesport competitie gehouden voor de schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein. Het team nam met 17 springers in de verschillende leeftijdsgroepen deel aan de wedstrijd.

In de E-groep (9 jaar en jonger) was er een prachtige gouden medaille voor Roos de Boer. Joy Daalhuizen werd vierde in deze groep. Yunah Hulkenberg en de pas 7 jarige Minte Bos werden gedeeld zevende. In de D-groep (10/11 jarigen) was er een vijfde plaats voor Lorine van Leeuwen. Jinte werd zesde.

In de C/B groep (12 t/m 15 jaar) was er goud voor Samuel Quist. Richello Salm werd tweede en er was brons voor Esther Poort.

In de A/S-groep (16 jaar en ouder) was er een gouden medaille voor Suzanne Klooster. Metin Ardic behaalde brons.

Het dag klassement was voor Aquarijn met 48 punten. De Dolfijn uit Amsterdam werd tweede met 41 punten. SBC Breda werd derde met 28 punten. Na 3 wedstrijden staat Nieuwegein met 137 punten op de eerste plek. De Dolfijn uit Amsterdam op plek twee met 118 punten en PSV Eindhoven op plek 3 met exact 100 punten. De vierde en laatste wedstrijd is op 14 april in Den Helder.

De finale volgt op 25 mei in Amsterdam. Alle springers die een medaille hebben behaald, mogen de finale springen. Voor Aquarijn zijn dat inmiddels 9 springers.