Katern

Aquarijn schoonspringers actief in Rome

Op 31 juli vertrok een ploeg van 8 springers tussen de 12 en 18 jaar onder leiding van Angelique en Sabine de Vroome naar Rome, Italië. Hier werd een jeugdtoernooi gehouden met springers uit Italië, Duitsland, Koeweit, Bulgarije en Nederland. Na een dag hard trainen in het Olympische bad van 1960, werden de wedstrijden gesprongen op woensdag, donderdag en vrijdag.

In de C-groep (12/13 jarigen) sprong Nica Rakké een stabiele 1 meter wedstrijd en wist 9de te worden. Iris de Heer werd 10de in dit veld. Op de 3 meter was Iris 12de en Nica 14de. Iris had de pech voor haar wedstrijd van de plank af te glijden en met een grote schaafwond op haar been heeft zij haar wedstrijd gesprongen.

Daan Willemen werd 15de op de 3 meter plank en 11de op de 1 meter. Voor Matthew Hibbert was er een mooie 7de plaats op de 3 meter. Op de 1 meter maakte hij er een spannende wedstrijd van. Hij spring als eerste en stond na zijn laatste sprong 3de. Hij moest nog 19 springers wachten, maar bleek de 3de plek te kunnen vasthouden. Een fantastische prestatie. Door zijn goede prestaties in het afgelopen siezoen is Matthew uitgenodigd om in september te starten met 1 keer in de week mee te trainen bij het Nationale team in Eindhoven onder leiding van Edwin Jongejans en Ramon de Meijer.

In de B-groep (14/15 jarigen) was er voor Esther Poort een 12de plaats op de 1 meter. Marien Raatgever werd 7de in deze groep op de 1 meter.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) was er een 6de plaats voor Owen Johnston op de 3 meter en een 8ste plaats op de 1 meter. Manuel Öztopçu werd 8ste op de 3 meter en 7de op de 1 meter met een mooi puntentotaal over 10 sprongen.

Op zaterdag was het tijd om de stad Rome te verkennen en weer terug te vliegen naar Nederland. Nu is er drie weken vakantie voor deze groep sporters. In de week van maandag 27 augustus starten voor alle springers de trainingen weer. In de jongste groep, de E-groep (kinderen geboren in 2010 en eerder) heeft Aquarijn schoonspringen nog plaats voor nieuwe leden. Kijk op de website van Aquarijn voor informatie.

De springers van Aquarijn

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!