Katern

Aquarijn schoonspringen weer actief in 2019

Dinsdag 1 januari jl. reisde een ploeg van maar liefst zes springers van Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein af naar het Spaanse Las Palmas. De deelnemrs namen daar deel aan een internationaal schoonspring toernooi met deelnemers uit Spanje, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Hongarije, Zweden en Nederland.

In de B-groep (14/15 jarigen) sprong Matthew Hibbert als 12 jarige mee. Op de 3 meter plank behaalde de schoonspringen van Aquarijn een zilveren medaille en op de 1 meter plank zelfs een gouden medaille met een nieuw puntenrecord! Daar kam nog een zilveren medaille voor het synchroonspringen bij. Samen met zijn 16 jarige partner Manuel Oztopu sprongen ze voor het eerst mee bij het synchroon en gelijk behaalden ze een medaille.

Manuel behaalde bij de A-jongens (16/17/18 jarigen) een 5de plaats op de 1 meter plank en een mooie zilveren medaille op de 3 meter. Oona Abbema sprong mee bij de A-groep. Ze heeft de overstap gemaakt van topturnen naar het schoonspringen. Pas vier maanden springend maakte zij nu haar internationale debuut. Op de 1 meter werd ze 12de met een nieuw puntenrecord en op de 3 meter werd ze 10de. Samen met haar partner Tanja van Hassel was er onverwachts goud bij het synchroonspringen op de 3 meter plank. Tanja sprong mee bij de senioren en werd individueel 10de op de 1 meter en 5de op de 3 meter.

Raziye Rouhbags maakte haar debuut bij de senioren en deed dat prima met een derde plaats op de 1 meter en een 4de plaats op de 3 meter. Ook Owen Johnston maakte zijn debuut bij de senioren en werd vijfde op de 1 en 3 meter. Manuel en Matthew sprongen mee bij de mannen 1 meter. Dat mag, als je voldoet aan de eisen en deden dat deden beide schoonspringers heel verdienstelijk. Manuel werd 5de en Matthew werd 7de.

De springers in het Spaanse Las Palmas

De ploeg reisde 5 januari weer af naar Nederland om op zondag 6 januari weer deel te nemen aan de landelijke 6-kamp schoonspringen in Den Helder. Aquarijn nam deel met een voltallige ploeg van acht springers. De andere deelnemende verenigingen zijn ZPC Amersfoort, SBC Breda, PSV Eindhoven, De Dolfijn Amsterdam en Zeemacht Den Helder.

In serie 1 (9 jaar en jonger) maakte Joy Daalhuzien haar debuut. En dat deed ze keurig, met een 1ste plaats.

In serie 2 (10/11 jarigen) sprong Jinte naar een 2de plaats. Anissa Deraz behaalde de bronzen medaille. Mika Grosze Nipper werd 4de.

In serie 3 (12/13 jarigen) was het de beurt aan Samuel Qquist en Lorine van Leeuwen. Samuel behaalde een gouden medaille en voor Lorine was er een 4de plaats.

In serie 4 (14+ groep) was er voor Metin Ardic een 4de plaats. In serie 5 (8 sprongen groep) werd Susanne Klooster 5de. Een plaatsering bij de top 5 levert punten op voor de club. En met deze mooie resultaten werd Aquarijn afgelopen zondag de dagwinnaar met 42 punten.
Op 19 januari is de tweede wedstrijd, thuis in zwembad Merwestein in Nieuwegein.

De trotse deelnemers van de zeskamp afgelopen zondag met hun oorkondes

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren