Katern

Aquarijn met mooie resultaten op Internationaal schoonspringtoernooi in Noorwegen

Op woensdag 1 mei jl. reisde een ploeg van maar liefst zes schoonspringers en twee coaches van Aquarijn af naar Bergen in Noorwegen. Voor de eerste keer was een ploeg van Zwemvereniging Aquarijn actief bij dit grote toernooi waaraan 200 deelnemers van 24 team uit negen landen deelnamen. De wedstrijden begonnen op donderdag 2 mei en duurden 4 dagen.

Aquarijn opende het toernooi fantastisch bij de C-groep jongens 1 meter plank (12/13-jarigen). Daan Willemen sprong een stabiele wedstrijd en werd negende. Matthew Hibbert sprong een zeer goede wedstrijd en eindigde als eerste. De prachtige gouden medaille werd hem omgehangen door Sabine de Vroome, coach van Aquarijn. Daarna klonk het Wilhelmus. Op de 3 meter was er nogmaals een negende plaats voor Daan. Voor Matthew was er nu een zilveren medaille. Bij het synchroonspringen op de 3 meter plank was er voor Matthew, samen met zijn partner Manuel, nog een goede zesde plaats.

Bij de B-groep meisjes 1 meter (14/15-jarigen) was er een pittige competitie met 30 deelneemsters. Het lukte Iris, die sinds januari in deze groep springt, om een mooi puntentotaal te scoren en dat zorgde voor een 21ste plaats. Op de 3 meter plank werd ze 25ste.

Bij de A-groep jongens 3 meter (16/17/18-jarigen) was er flink wat competitie uit Engeland en Australië. Met een negende plaats sprong Manel Oztopcu zich keurig in de middenmoot. Op de 1 meter wist hij er nog een stapje bovenop te zetten en dat was goed voor de zevende plaats.

Bij de A-groep meisjes een zeer groot veld. Er deden bij Oona Abbema maar liefst 30 meisjes mee op de 3 meter plank en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd twee uur en drie kwartier duurde. Het lukte Oona om haar concentratie vast te houden en met een mooi puntentotaal sprong ze zich naar een goede twaalfde plaats. Op de 1 meter plank was er veel concurrentie. Het lukte Oona om mooie punten te springen. Ze eindigde als 19de. De nummers 1 en 2 kwamen uit Australië. Owen Johnston, die sinds januari bij de senioren mee draait, sprong mee op de 1 meter plank. Hij liet een aantal goede sprongen zien en werd 13de in dit veld.

Al met al kijkt Aquarijn tevreden terug op dit toernooi, twee medailles en zes keer springers in de top 12. De zes Aquarijn springers staan over twee weken alweer op de plank, om te proberen zich te kwalificeren voor de Nederlandse kampioenschappen. Hiervoor is een plaats bij de top zes nodig.