ANWB-Trapvaardig

Op dinsdag 14 juni 2005 zullen de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen een fietsbehendigheidsspel uitvoeren: ‘TRAPVAARDIG’.

Deze campagne is een initiatief van de ANWB en de schoolbegeleidingsdiensten, bedoeld om de Nederlandse jeugd van 10-12 jaar via de basisscholen een betere fietsbeheersing aan te leren. Met de campagne streeft de ANWB naar een algemene erkenning van het belang van een goede fietsvaardigheid en wil zij de jeugd als meest kwetsbare groep betere begeleiding en oefen mogelijkheden bieden.

Cijfers over ongevallen met fietsers tonen aan dat met name jeugdigen extra risico lopen. Jaarlijks zijn er in Nederland tientallen doden, honderden ziekenhuisopnames en duizenden EHBO hulpverleningen te betreuren als gevolg van fietsongevallen. Opmerkelijk is dat juist bij jeugdigen opvallend vaak sprake is van een ‘eenzijdig fietsongeval’(er is geen andere verkeersdeelnemer betrokken).

Het trapvaardig parcours bestaat uit 8 oefeningen die zich richten op de vaardigheden; wegrijden, recht rijden, met een hand sturen, over smalle paden fietsen, afstanden inschatten, van rijstrook wisselen, rijden over een schuin wegdek, over korte afstand remmen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren