ANWB Fietsverlichtingsactie

Wist je dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt wanneer je goede fietsverlichting hebt? Toch zet een derde van de fietsers zijn fietsverlichting niet aan terwijl de verlichting wel goed werkt. Ook dit jaar roept de ANWB heel Nederland op om tijdens de donkere dagen een tag op fietspaden te plaatsen met de tekst “Zet je licht aan!”. En het werkt: 6 op de 10 fietsers zet z’n licht aan, in plaats van 4 op de 10. Tag jij mee? Het tagpakket met sjabloon en -milieuvriendelijk- spuitkrijt is gratis op te halen bij de ANWB-winkel op Cityplaza of online te bestellen via anwb.nl/fietsverlichtingsactie.

Ik fiets, ook in de herfst
We werken zoveel mogelijk thuis en houden afstand als we echt ergens naartoe moeten. Maar in beweging blijven en buiten zijn blijft belangrijk, juist nu. Pak bijvoorbeeld wat vaker de fiets voor je boodschappen of om met je (klein)kinderen op pad te gaan. Nieuwegein fietst geeft alvast wat herfsttips:

  • Werk je thuis? Fiets eens een thuiswerkrondje voor of na je werkdag om je hoofd leeg te maken. Op nieuwegeinfietst.nl vind je veel verrassende fietsroutes in de omgeving. Hier vind je trouwens nog veel meer lokale fietsinformatie.
  • Staat er teveel wind of is je bestemming te ver weg? Met een e-bike maak je meer kilometers met minder moeite. Probeer gratis een week lang een e-bike via ikfiets.nl/aanbod/e-bikes.
  • Leuker kunnen we het niet maken? Echt wel: download gratis de ik fiets-app en je spaart automatisch punten met elke gefietste kilometer. Die wissel je in voor leuke aanbiedingen en prijzen of je steunt er lokale goede doelen mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!