ANWB AutoMaatje Nieuwegein bestaat 5 jaar!

ANWB AutoMaatje Nieuwegein viert komende week haar eerste jubileum. Al vijf jaar lang rijden de vrijwillige chauffeurs minder mobiele inwoners van Nieuwegein naar afspraken, zoals dokter, kapper, om boodschappen te doen of om de partner te bezoeken in het verzorgingstehuis. Niet alleen komen deze inwoners weer onder de mensen, ook de zorg van de chauffeur en de gezellige gesprekjes zijn van onschatbare waarde.

De eerste rit in 2018
Op 6 februari aanstaande bestaat AutoMaatje precies vijf jaar, die dag vond ook de eerste rit plaats in Nieuwegein. Deelnemer Maria van Rossum (74) werd toen door vrijwillige chauffeur Peter naar het ziekenhuis gebracht voor een afspraak. Sindsdien is Maria vaste deelnemer bij ANWB AutoMaatje. Zij vertelt: “Door spierproblemen kan ik niet lang lopen. Daarom is ANWB AutoMaatje voor mij een uitkomst. Ik maak er gebruik van als ik naar de dokter moet, naar het ziekenhuis of voor de boosterprik. Het is fijn om thuis opgehaald te worden. Er is altijd even een gezellig praatje tijdens de rit. En bij het ziekenhuis zorgt de chauffeur voor een rolstoel en rijdt mij naar de ingang. Heel fijn. De chauffeurs zijn allemaal heel aardig en behulpzaam”.

Aanvragen nemen toe
Deelnemers betalen een kleine vergoeding aan de chauffeur, zo is het gebruik van dit sociale vervoer voor iedereen toegankelijk. Inmiddels zijn er ruim 3100 ritten gereden en was de dienstverlening volop in ontwikkeling. Zo bracht de Coronaperiode de nodige uitdagingen met zich mee. Bart Koenders, directeur van Movactor, vult aan: “De Coronamaatregelen vroegen om oplossingen en een aangepaste werkwijze”, aldus Bart Koenders, directeur van Movactor. “Maar het onderstreepte ook het belang van de dienst door de vele ritjes naar vaccinatielocaties.” Die ontwikkeling beaamt wethouder Guido Bamberg: “ANWB Automaatje bestaat vijf jaar. Dat laat wel zien dat ANWB Automaatje in een behoefte voorziet van onze inwoners. De dienst is daarmee een mooie aanvulling op het reguliere vervoersaanbod in onze stad.”

Het aantal aanvragen voor ritjes blijft toenemen. Koenders: “Gelukkig zien we ook dat de poule met chauffeurs meegroeit. Een mooie ontwikkeling in onze stad.”

Over ANWB AutoMaatje
ANWB AutoMaatje Nieuwegein wordt georganiseerd door Movactor, de welzijnsorganisatie ván Nieuwegein. Kijk voor meer informatie op de website van AutoMaatje bij Movactor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk