Antwoord op brief PGN over maaien in het broedseizoen

Het college beantwoordt een brief van de PGN fractie (art. 42) waarin vragen worden gesteld over het maaien van gras in het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juli). Daarin staat dat -hoewel er op wordt gelet – het inderdaad mogelijk is dat er incidenteel een eendennest wordt verstoord door maaiwerkzaamheden. Dit is helaas niet altijd te voorkomen omdat nesten zo goed verborgen zitten dat zij niet altijd op tijd worden opgemerkt.

De gemeenteraad heeft in 1999 de huidige maaiperiode vastgesteld. Dit besluit is toen genomen conform de Flora- en Faunawet. In de antwoordbrief stelt het college voor om met ingang van het nieuwe broedseizoen 2003 de eerste strook langs de waterkant pas na 15 juli te maaien om zoveel mogelijk te voorkomen dat de nesten van watervogels worden verstoord.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren