Anonieme ‘Barry’ dealt drugs in Nieuwegein

Als Jeroen Bosch, eerstejaars student aan de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht, denkt aan de grootste drugssteden van Europa kom hij al gauw uit op steden als Amsterdam, Londen, en Berlijn. Maar Nieuwegein? Nee, dat kwam niet bij hem op. Toch schittert Nieuwegein in de top-3 steden waar de meeste Cannabis wordt gerookt en in de top-10 op het gebied van XTC en Cocaïne gebruik.

Nieuwegein doet het goed als het gaat om hoge noteringen op lijstjes waar je als gemeente niet op wilt staan. Zo stond Nieuwegein eerder op de tweede plek ‘lelijkste gemeente van Nederland’ en nu prijkt ze bovenaan de lijst als ‘drugsstad’ van Europa. Zo staat Nieuwegein in de Europese top drie van steden waar de meeste Canabis wordt gebruikt en in de top tien van cocaïne en xtc-gebruik.

Onlangs heeft het KWR, het wetenschappelijk instituut van de waterleidingbedrijven in ons land, dat overigens ook in Nieuwegein is gevestigd, onderzoek gedaan naar het rioolwater in Nieuwegein. Dit in opdracht van de gemeente Nieuwegein.

Als het om Canabis gaat wordt in Nieuwegein, na Barcelona en Amsterdam, het meest geblowd in Europa. Als het om xtc gaat dan staat Nieuwegein op een gedeelde vierde plek met Londen. Met cocaïne gaan we in Nieuwegein minder royaal om. In de Europese cocaïne top tien staat Nieuwegein ‘slechts’ op de tiende plek.

Jeroen: ‘Het kostte me wat tijd en moeite, maar uiteindelijk sprak ik ‘Barry’, de  drugsdealer in Nieuwegein. Zijn echte naam wilde hij niet vertellen, want, zo leert zijn vak, dat is niet handig voor de zaken. Ik sprak hem over politie, zijn ‘carrière’ en eigen zijn drugsgebruik.’

Beluister hieronder het korte interview dat Jeroen hield met Barry.

 



			

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk