Anna van Rijnpenning voor de heer H.A. ten Hove

De heer H.A. (Harry) ten Hove heeft afgelopen zaterdag de Anna van Rijnpenning ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs vanwege zijn verdiensten op allerlei gebieden in en voor de Nieuwegeinse samenleving. Zo is hij zeer actief in de Historische Kring. Hij was er zes jaar voorzitter en heeft er onder meer voor gezorgd dat er een goede samenwerking tot stand is gekomen tussen de drie musea van Nieuwegein. Ook vertegenwoordigde hij de vereniging in tal van overleggen op gemeentelijk en regionaal niveau. Verder leverde hij vele mooie bijdragen aan de Cronyck de Gein, het blad van de Historische Kring.

Harry ten Hoven met zijn gezin

De heer Ten Hove is ook actief als lid van Tennisvereniging Rijnhuyse (naast kasteel Rijnhuizen, ooit het woonhuis van Anna van Rijn). Hij heeft dit jaar zorggedragen voor de inhoud van een glossy ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de vereniging.

Daarnaast recenseert hij boeken over biologie, duiken, strips en over de cultuurhistorie van Curaçao. Hij is wetenschapper en werkt als zodanig aan publicaties met collega’s van Nauralis in Leiden.

In de jaren zeventig was hij betrokken bij de opvang van Vietnamese bootvluchtelingen en in de afgelopen jaren bij een Irakees gezin. Ook op bestuurlijk vlak heeft de heer Ten Hove belangrijke bijdragen geleverd. Van maart 1994 tot maart 2002 zat hij voor de VVD in de gemeenteraad en van 2011 tot 2015 zat hij in het algemeen bestuur van het Waterschap Stichtse Rijnlanden. Voor het college is dat alles meer dan genoeg reden voor de uitreiking van de Anna van Rijnpenning aan de heer Ten Hove. Het komt hem meer dan toe.

Onderscheidingen
In Nieuwegein wonen vele bijzondere inwoners. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de medemens en die veel betekenen voor de samenleving. Ze verdienen bijzondere aandacht. Daarom kunnen deze bijzondere Nieuwegeiners worden voorgedragen voor een Koninklijke of een Nieuwegeinse onderscheiding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren