Anna van Rijnpenning voor de heer de Waard

Als blijk van waardering voor 25 jaar inzet bij de gemeentelijke monumentencommissie heeft de heer Freek de Waard een Anna van Rijnpenning ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. De uitreiking vond plaats op 7 mei in de Komeet in het bijzijn van familie, wethouder monumenten Martijn Stekelenburg en de gemeentelijke monumentencommissie.

Dhr. de Waard was lid van de monumentencommissie vanaf het moment van oprichting in 1990. Hij maakte 25 jaar deel uit van deze commissie, waarvoor hij zich met hart en ziel inzette. Door zijn brede kennis op het gebied van bouwkunde en restauratieprojecten was hij een zeer deskundig en gewaardeerd lid.

De heer de Waard gaf naast zijn werkzaamheden als lid van de monumentencommissie vanuit zijn bouwkundige expertise belangeloos advies bij restauratieprojecten, zoals bij de Barbarakerk in Vreeswijk, waar hij van 2006 t/m 2013 lid van de bouwcommissie restauratie was. Als oud-restauratieaannemer was hij de juiste deskundige aan tafel voor het overleg met de architect, de bouwkundigen van de Rijksmonumenten Dienst, de gemeente, het Bisdom en de verschillende aannemers. De heer de Waard is iemand met liefde voor het vak en heeft een grote bijdrage geleverd aan het behoud van het culturele erfgoed van Nieuwegein. De heer J de Visser volgt de heer de Waard op als burgerlid van de monumentencommissie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren