Anna van Rijn-penning uitgereikt aan mevrouw Laurier

Burgemeester Frans Backhuijs heeft mevrouw Laurier verrast met de uitreiking van de Anna van Rijn-penning. Dit gebeurde tijdens haar afscheid als directeur bij de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) op donderdag 13 oktober. Mevrouw Laurier heeft deze penning ontvangen als blijk van waardering van de gemeente voor haar verdiensten in Nieuwegein.

Mevrouw Laurier (links) en burgemeester Frans Backhuijs (Foto: Fototeam KenM)

Al jaren zet mevrouw Laurier zich met hart en ziel in als vrijwilliger voor de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN). Zij begon in 2008 als vrijwilliger en werkte vanaf 2017 als betaald directeur. Daarnaast was mevrouw Laurier van 2005 tot 2020 lid van de ledenraad Mantelzorg NL.

“Ik ben helemaal verrast en onder de indruk. Normaal weet ik altijd wat ik moet zeggen maar nu even niet. Deze erkenning is niet alleen mijn verdienste maar ook van alle andere medewerkers en vrijwilligers van de AHN.” Zo klonk de reactie van Monique Laurier.

Professionele vrijwilligersorganisatie neergezet
Met een bevlogenheid vanuit het hart en met veel energie en passie heeft mevrouw Laurier er mede voor gezorgd dat er vandaag de dag een professionele vrijwilligersorganisatie staat. De AHN heeft onder leiding van mevrouw Laurier nieuwe activiteiten opgezet die de participatie van kwetsbare inwoners bevorderen. Dit resulteerde in een uitbreiding van het activiteitenaanbod. Met in 2021 bijna 1000 geslaagde koppelingen tussen hulpvragers en vrijwilligers is de AHN vandaag de dag de grootste speler op het gebied van de informele zorg en welzijn in Nieuwegein.

“Daar ben ik uiteraard best trots op. Maar trotser ben ik op het feit dat onze vrijwillige hulpverlening in samenwerking met tientallen maatschappelijke partners, werkt aan een betaalbaar en duurzaam sociaal vangnet voor inwoners die in een kwetsbare situatie zitten of daarin terecht dreigen te komen” aldus Monique Laurier. “Ik heb in mijn (lange) werkzame leven nergens met zoveel voldoening gewerkt als bij de AHN. Door dit werk is mijn blik op de samenleving verbreed en werd ik me bewust van de kwetsbaarheden onder inwoners, waar ik anders niet mee in aanraking zou zijn gekomen. Verder ben ik er trots op dat inwoners bij onze Hulpdienst verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en zo naar vermogen bijdragen aan een sociale leefomgeving.”

Afscheid als directeur
Op donderdag 13 oktober nam mevrouw Laurier afscheid als directeur van AHN. Om haar te bedanken voor haar jarenlange inzet, heeft het college besloten om haar te onderscheiden met de Anna van Rijnpenning voor haar verdiensten voor de stad. Tijdens een drukbezochte receptie werden vele handjes geschud en klonken mooie woorden. Haar warme hart blijft kloppen voor Nieuwegein in het vertrouwen dat het waardevolle AHN netwerk van, voor en door inwoners uit Nieuwegein van betekenis mag blijven voor een duurzaam sociaal Nieuwegein!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk