Anna van Rijn op weg naar het Lagerhuis

Circa 300 jonge debaters die 20 middelbare scholen vertegenwoordigen en een tiental jonge sprekers die hun visie voor een fijne provincie in 2030 geven; dit zijn de ingrediënten van de provinciale voorrondes van Op Weg naar het Lagerhuis, die op vrijdag 12 februari in het provinciehuis Utrecht plaats zullen vinden. Ook leerlingen van het Anna van Rijn College uit Nieuwegein zullen meedoen.

Op Weg naar het Lagerhuis wordt elk jaar door de VARA georganiseerd. De provinciale voorronde in Utrecht is georganiseerd in samenwerking met de Provicie Utrecht, Hope XXL en het Vfonds. De juryleden bestaan onder andere uit provinciale statenleden, gemeenteraadsleden en mensen van diverse organisaties.

Naast de scholen die aan de hand van stellingen in diverse rondes tegen elkaar debatteren, zijn er ook jongeren die zich aanmelden om een zogenoemde V-rede te houden. Zij krijgen twee minuten om te speechen over wat zij vinden dat statenleden moeten doen om te zorgen dat de provincie Utrecht in 2030 nog een fijne provincie is.

Provinciale winnaars van het Lagerhuis en de V-rede gaan door naar de landelijke rondes. De finale van Op Wëg naar het Lagerhuis vindt op 8 juni 2016 plaats en wordt door de VARA uitgezonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk