Anna van Rijn Lezing: ‘De solidariteit voorbij’

Op 13 februari 2012 organiseert het Anna van Rijn College voor de 18e maal in de dorpskerk van Nieuwegein aan de Nedereindseweg de ‘Anna van Rijn Lezing.’ De lezing begint om 20.00 uur. Dit jaar is Prof. dr. Paul Schnabel, socioloog en directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht bereid gevonden om een lezing te geven. Hij is columnist van NRC Handelsblad, Het Financiële Dagblad en het historisch tijdschrift Maarten. Sinds 2006 rekent de Volkskrant hem tot een van de invloedrijkste Nederlanders. De lezing zal centraal zal staan over het begrip solidariteit.

Hoe solidair zijn we nog, hoe gaan we met elkaar om. Wat is de verantwoordelijkheid van ouders, maar ook hoever gaat de invloed van de samenleving binnen de school. Docenten en management die soms worden geconfronteerd met een gebrek aan solidariteit met de docent als opvoeder. Leerlingen en soms ook ouders die alleen voor het eigen belang gaan, minachting voor andersdenkenden. Van Putten van het Anna van Rijn College: ‘Zware woorden, maar ook deel van onze realiteit. Een confronterende en uitdagende thematiek voor de 18e lezing. Schnabel is een expert op dit terrein. Het Anna van Rijn College is dan ook verheugd dat hij de lezing wil verzorgen.’

De heer Schnabel zal zijn uitgesproken opvattingen over dit thema verwoorden en vervolgens met leerlingen in debat gaan. Aanmelden voor deze lezing kan via dit email adres.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk