Anna van Rijn en bibliotheek gaan samenwerken

Vanaf 2015 zal de samenwerking tussen het Anna van Rijn College en bibliotheek De tweede verdieping worden bekrachtigd. De twee Nieuwegeinse organisaties vinden elkaar in de focus op virtualisering van kennisoverdracht en een gelijke visie op het gebied van ondernemerschap.

Op woensdagochtend 7 januari om 10:00 uur wordt de samenwerking officieel ondertekend door Drs. Math van Loo, bestuurder van het Anna van Rijn College en Gemma Wiegant, bestuurder van bibliotheek De tweede verdieping. Met een 3D-printpen zetten zij hun handtekening op een vel perkament; een knipoog naar de ontwikkeling van nieuwe technologie.

De eerste stap in de samenwerking is dat de functie van de mediatheek van het Anna Lyceum en de Anna MAVO, twee scholen van het Anna van Rijn College, wordt overgenomen door de bibliotheek. Alle leerlingen van deze scholen kunnen over enige tijd via hun schoolpas gebruik maken van de bibliotheek. Daarnaast zullen de gecertificeerde mediacoaches van De tweede verdieping de leerlingen coachen op het gebied van betrouwbare bronnen en veilig gebruik van internet.

De school geeft leerlingen de kans hun unieke talenten te ontdekken. Zo kunnen ze in talentprogramma’s hun sterke kanten ontplooien. Het is mogelijk om het internationaal erkende MOS (Microsoft Office Specialist)-certificaat te behalen, maar zich ook het gebruik van nieuwe media eigen maken door lid te worden de Mediagroep. Lessen kennen een rijk ICT-aanbod.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren