Katern

Anna van Rijn College zet nieuwe koers in

Marktonderzoek door bureau Kennispraktijk heeft aangetoond dat er ruime steun is voor de nieuwe koers die het Anna van Rijn College wil inslaan. De school wil onder meer starten met een lyceum en een categorale mavo.
De Nieuwegeinse scholengemeenschap wil in de nieuwe opzet meer aandacht besteden aan de individuele mogelijkheden van leerlingen. Het college biedt nu vwo, havo, mavo, vmbo en lwoo (leerweg ondersteunend onderwijs). De school is gevestigd op drie locaties in Nieuwegein. De school heeft in september plannen gepresenteerd om het onderwijsaanbod en de profilering van de school aan te passen.

Naast het bestaande lwoo en (tweetalig) vmbo wil het Anna van Rijn College onderwijs gaan aanbieden op een lyceum (in 2013) en een categoriale mavo (in 2014). Daarnaast komt er een tweetalige mavo (in 2013) als schooltje binnen een school op de vmbo-vestiging.

Daarbij komt er meer aandacht voor het verschil in niveau, talent en leervoorkeur van leerlingen. Zo gaat het Anna van Rijn College samenwerken met Dansacademie Lucia Marthas zodat danstalenten hun talent op school verder kunnen ontwikkelen. Het bureau Kennispraktijk heeft onderzocht of de plannen van het Anna van Rijn College aansluiten bij de wensen van de leerlingen en ouders van basisscholen in de regio. In totaal hebben meer dan 750 personen meegedaan aan het onderzoek.

De meerderheid reageert positief op het voornemen om een Anna Lyceum te gaan vormen. Zeker omdat het Anna van Rijn College opstroom van de mavo naar het lyceum goed gaat regelen.

Het merendeel van de ondervraagden is ook positief over het openen van een categoriale mavo op een aparte locatie, vanwege de kleinschaligheid en herkenbaarheid. Een meerderheid geeft ook aan het aantrekkelijk te vinden wanneer het Anna van Rijn College speciale talentprogramma’s aan gaat bieden voor leerlingen met talent op creatief vlak, zoals zang en dans.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk