Anna van Rijn College in spannende finale 3M Science Challenge

Dit jaar meldden zich ruim driehonderd Nederlandse scholen aan voor de prestigieuze 3M Science Challenge. Ook leerlingen van het Anna van Rijn College uit Nieuwegein deden mee. De leerlingen moesten een videopresentatie maken van hun idee waarop klasgenoten, vrienden en familie maar ook een professionele jury konden stemmen. Criteria daarbij waren innovatie, relevantie, uitwerking en presentatie. Uiteindelijk koos de jury zes finalisten uit die hun idee op 18 april in Delft kwamen pitchen voor publiek en jury. Het Anna van rijn College was een van de zes gelukkigen die doordrongen naar de finale.

De hoofdprijs werd niet gehaald, die ging naar JenaXL met het project BattyXL. Het project wil reststroom halen uit lege batterijen om zo je telefoon gratis op te laden. De leerlingen van het bètatalentprogramma van het Anna Lyceum zijn met het idee om reizigers beter over treinwagons te verspreiden in de finale gekomen en wonnen een mooi bedrag van € 2.500,00.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren