Anna van Rijn College 25 jaar

De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. Op zondag 29 september zal de 25e Anna van Rijn Lezing worden gegeven in de school aan de Albatros 1 in Nieuwegein.

In 1994 werd de fusie tussen O.S.G. Randijk en De Bundel een feit. Het Anna van Rijn College was geboren. In 2019 wordt dit heugelijke feit gevierd met de lezing en een tentoonstelling. Een tentoonstelling in een museum over de geschiedenis van het onderwijs en een lezing over de ontwikkeling van onderwijs vormen het decor voor een eerste festiviteit.

Tentoonstelling
Het 25-jarig bestaan van het Anna van Rijn College wordt gevierd met een tentoonstelling in Museum Warsenhoeck. Er is heel veel gebeurd in het onderwijs sinds de zestiende-eeuwse jonkvrouwe Anna van Rijn een schooltje stichtte en de onderwijzer uit eigen zak betaalde ten behoeve van het onderwijs voor de jeugd van alle gezindten.

De ‘Weldoenster van Jutphaes’, zoals Anna in die tijd werd genoemd, werd daarmee in 1994 de perfecte naamgeefster voor de school van voortgezet openbaar onderwijs, het Anna van Rijn College.

De expositie laat de geschiedenis van het onderwijs in Nederland zien en de ontwikkeling van het Anna van Rijn College tot in de 21e eeuw. De tentoonstelling loopt door tot 5 januari 2020.

Lezing
De spreker van de 25e editie van de Anna van Rijn lezing is dr. Hilda Amsing. Mw. Amsing is werkzaam aan de Universiteit Groningen waar zij hoofddocent is en tevens onderwijsdirecteur van Pedagogische en Onderwijswetenschappen. Zij houdt zich in haar onderzoek bezig met de geschiedenis van het onderwijs, waaronder de ontwikkeling van het voortgezet onderwijs, kansengelijkheid en onderwijsvernieuwing.

De inloop voor de lezing is vanaf 13.00 uur en de lezing start om 13.30 uur. Om 14.30 uur vertrekken de deelnemers richting Museum Warsenhoeck, waar om 15.00 uur de officiële opening van de tentoonstelling plaatsvindt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren