Anna van Rijn College in actie voor Namibië

Je toekomst laten voorspellen, taarten gooien naar docenten, oliebollen eten en een grote sponsoractiviteit. Leerlingen en docenten van het Anna van Rijn college in Nieuwegein hielden vrijdag 22 december jl. traditionele hun ‘Red Nose Day.’ Tijdens deze actiedag haalt de school geld op voor de Rundu Secondary School in Namibië. Onze reporters Josvan Vogelpoel en Frans Evers waren ter plekke en maakten bovenstaand videoverslag.

Ook dit jaar staat de dag weer bol van de leuke, gekke en lekkere activiteiten. Waar de eersteklas de gymzaal ingaat voor een leuke sponsoractiviteit, bemanden de leerlingen van de hogere klassen verschillende eetkraampjes, kerstversiering verkopen, sjoelen bij een enorme sjoelbak of kerstmutsen vangen. Dit jaar waren er extra vernieuwende activiteiten, doordat klas drie voor economie een project heeft gedaan om activiteiten te verzinnen voor de Red Nose Day. Zo was er bijvoorbeeld een rodeostier in de school!

Met de nieuwe en vertrouwde activiteiten hoopt de school in de buurt te komen van het bedrag dat vorig jaar is opgehaald, namelijk € 7.500,-. Een bedrag waar de Rundu Secondary School goed gebruik van maakt. Door een nieuwe leerplichtwet barst de school in Namibië namelijk uit haar voegen en kunnen ze het geld extra goed gebruiken voor schoolmaaltijden, schoolspullen en inschrijfgeld voor vervolgopleidingen van de weeskinderen.

Dit jaar gaat het contact met de school bovendien een stapje verder. Verschillende klassen zullen contact gaan opnemen met klassen in Namibië in het kader van een Engels project en er is inmiddels ook contact tussen docenten in Nieuwegein en in Rundu. Zo zorgt de school voor nog meer internationale bewustwording.

2 thoughts on “Anna van Rijn College in actie voor Namibië

  1. Winnie

    Ik vind dat je het niet kan maken om voedsel, in dit geval taarten, op die manier te gebruiken. Had ze dan aan de voedselbank gegeven.

    1. S

      In tegenstelling tot het in de vuilnisbak gooien van onverkochte taarten (en ieder ander voedselproduct) door supermarkten, wordt het hier tenminste nog gebruikt voor een goed doel. De taarten die vandaag zijn gegooid zijn heus niet alle taart die aanwezig was in de winkel, dus het is ook niet zo dat het anders bij een consument beland zou zijn. Het zijn de supermarktketens waar deze klacht thuis hoort, niet leerlingen en instellingen met goede bedoelingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk