Anna van Rijn College in actie voor Namibië

Je toekomst laten voorspellen, taarten gooien naar docenten, oliebollen eten en een grote sponsoractiviteit. Leerlingen en docenten van het Anna van Rijn college in Nieuwegein sluiten opnieuw het jaar spetterend af op 22 december met de Red Nose Day. Tijdens deze actiedag haalt de school geld op voor de Rundu Secondary School in Namibië.

Ook dit jaar staat de dag weer bol van de leuke, gekke en lekkere activiteiten. Waar de eersteklas de gymzaal ingaat voor een leuke sponsoractiviteit, gaan de hogere klassen verschillende eetkraampjes bemannen, kerstversiering verkopen, sjoelen bij een enorme sjoelbak of kerstmutsen vangen. Dit jaar zijn er extra vernieuwende activiteiten, doordat klas drie voor economie een project heeft gedaan om activiteiten te verzinnen voor de Red Nose Day. Zo komt er bijvoorbeeld een rodeostier in de school!

Met de nieuwe en vertrouwde activiteiten hoopt de school in de buurt te komen van het bedrag dat vorig jaar is opgehaald, namelijk € 7.500,-. Een bedrag waar de Rundu Secondary School goed gebruik van maakt. Door een nieuwe leerplichtwet barst de school in Namibië namelijk uit haar voegen en kunnen ze het geld extra goed gebruiken voor schoolmaaltijden, schoolspullen en inschrijfgeld voor vervolgopleidingen van de weeskinderen.

Dit jaar gaat het contact met de school bovendien een stapje verder. Verschillende klassen zullen contact gaan opnemen met klassen in Namibië in het kader van een Engels project en er is inmiddels ook contact tussen docenten in Nieuwegein en in Rundu. Zo zorgt de school voor nog meer internationale bewustwording.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren