Anna BTV de Linie stopt, leerlingen krijgen passende onderwijsplek op reguliere scholen

Bovenschoolse Tussenvoorziening (BTV) Anna De Linie gaat per 1 augustus 2020 stoppen met het onderwijsaanbod onder deze vlag. Het bestuur en de directie van de school hebben dit in goed overleg met omliggende scholen besloten. De leerlingen krijgen een passende onderwijsplek bij de verschillende scholen binnen het Samenwerkingsverband VO Utrecht-Zuid.

In de achterliggende periode werd binnen BTV Anna De Linie hard gewerkt aan de kwaliteit. Tegelijkertijd vond, in het licht van passend onderwijs, een grondige evaluatie van het onderwijsaanbod plaats, die heeft geleid tot de conclusie dat BTV Anna De Linie in de huidige vorm stopt. De reboundvoorziening Doorstart, nu nog onderdeel van BTV Anna De Linie, blijft bestaan onder de verantwoordelijkheid van het Samenwerkingsverband Utrecht – Zuid.

Ouders en verzorgers van de leerlingen zijn afgelopen week als eerste over het besluit tot sluiting geïnformeerd. De continuïteit in begeleiding en ontwikkeling van de leerlingen staat daarbij voorop. De school is verantwoordelijk voor een passende vorm van vervolgonderwijs en gaat daarover op zeer korte termijn het gesprek met de ouders aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren