Anna (17) uit België zoekt een gastgezin in de omgeving van Nieuwegein

Eind augustus is het zover! Tientallen scholieren van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Belgische Anna (17) uit het Franstalige Wallonië. “Voor haar zijn wij op zoek naar een gastgezin dat deze enthousiaste studente een warm thuis kan bieden” aldus Anne Meijers van Travel Active.

Wie is Anna?
De 17-jarige positief ingestelde Anna heeft een goed gevoel voor humor, houdt van lachen en geniet van elk moment. Twee jaar geleden is ze in China geweest, het land waar ze geboren is. Ze heeft genoten van de reis en veel geleerd over de cultuur en de tradities van het land van haar voorouders. Anna kan niet zonder muziek, ze speelt al vier jaar piano. Ze vindt het leuk om te koken en hoopt ook af en toe voor het gastgezin te kunnen koken, traditionele Belgische gerechten! In Nederland wil Anna graag ‘het Venetië van Nederland’ ontdekken in Giethoorn, het Fort Sint Pieter in Maastricht bezoeken en de mooie tulpen in Keukenhof bezichtigen. “Ik denk dat deze uitwisseling positief is voor mijn toekomst en ik hoop veel onvergetelijke ervaringen mee te mogen maken samen met jullie!” Benieuwd naar Anna? Bekijk het profiel van Anna hier.

Familie Van Boxmeer-Aanraad ging u voor
De familie Van Boxmeer-Aanraad is sinds februari 2021 gastgezin voor de Italiaanse uitwisselingsstudente Martina. “Wij zochten een student die temperamentvol is en over het algemeen zijn de meeste Italianen dat. Daarom kozen wij ervoor om Martina een warm thuis te bieden,” vertelt gastmoeder Karen. “En gelukkig hebben wij geen spijt, want ze is een aanvulling op ons gezin. Het is ontzettend mooi om te zien hoe een meisje van 17 jaar haar weg vindt in een totaal nieuwe omgeving en in een totaal nieuw gezin!”

Gaat u het avontuur aan door een buitenlandse student in huis te nemen?
Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In onze ogen kan iedereen gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Natuurlijk volgen Travel Active en de studenten de coronamaatregelen van het RIVM en de overheid.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert u ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt! Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities?

Hoe werkt een uitwisseling?
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van onze Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team per mail naar highschoolholland@travelactive.org, of bel 085-222 48 10 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Anna

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren