Angst in de hand…

Niet naar verjaardagen durven, overmatig piekeren over dagelijkse dingen, de straat niet opdurven in verband met angst voor vallen of hyperventileren, plotseling in paniek raken. Zelfs lichte angstklachten kunnen het dagelijkse leven negatief beïnvloeden. Altrecht Preventie geeft in het najaar twee cursussen Angst in de Hand: op maandagochtend 19 september 2005 voor mensen vanaf 55 jaar en op dinsdagavond 27 september voor mensen jonger dan 55 jaar.

De reacties van de deelnemers uit vorige cursussen waren positief: ‘Ik heb in de cursus geleerd, dat mijn angst veel te maken heeft met hoe ik over situaties denk. Door mijn gedachten te veranderen ben ik minder bang en durf bijvoorbeeld weer alleen boodschappen te doen” . ‘Ik heb in de cursus geleerd hoe ik het piekeren kan stoppen. Ik maakte me altijd al wel snel zorgen over dingen, maar door het overlijden van mijn man was het zo erg geworden, dat ik van het geluid van de telefoon al in paniek kon raken. Ook is het fijn om in de cursus herkenning en erkenning te vinden. Je bent niet de enige ‘angsthaas’ “.

In de cursussen leert u vaardigheden die u kunnen helpen om uw angst te overwinnen. In de cursus wordt aandacht gegeven aan ontspanning, anders denken en uw angst aanpakken. Van de deelnemers wordt een actieve bijdrage gevraagd zowel tijdens de bijeenkomsten als tussen de bijeenkomsten door in de vorm van huiswerkoefeningen.

Praktische informatie:
Duur en tijd: De cursus voor 55+ ers bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur en vindt plaats op de maandagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur. De cursus voor 55- bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2½ uur en vindt plaats op dinsdagavond van 19.00 – 21.30 uur Begeleiding: Beide cursussen worden begeleid door twee docenten. Voorafgaand aan de cursus heeft u een persoonlijk kennismakingsgesprek met de docenten om te kijken of de cursus u iets kan bieden. Plaats: één van de locaties van Altrecht in Utrecht Kosten: € 25,- (inclusief cursistenboek) Aanmelden: Als u belangstelling heeft meldt u dan nu aan bij het secretariaat van Altrecht Preventie, tel 030 6999150 of via www.altrecht.nl/preventie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk