Amnesty Nieuwegein – Write for Rights

Op dinsdag 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, vindt de schrijfactie Write for Rights van Amnesty International plaats. Ook in  bibliotheek De tweede verdieping in het Stadshuis van Nieuwegein gaat Amnesty Nieuwegein aan de slag. De brieven vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Ze geven hoop aan activisten voor mensenrechten. Dit jaar staan jongeren in 10 landen centraal.

Jongeren zijn extra kwetsbaar wanneer de overheid tegen hen optreedt. Dat geldt ook voor jongeren die voor de autoriteiten een gemakkelijke prooi zijn als ze op zoek zijn naar een ‘dader’ om een misdrijf op te lossen of hun eigen onrechtvaardige optreden te verdoezelen. Daarom verdienen zij de steun.

Dit jaar komt Amnesty International o.a. in actie voor Magai in Zuid-Sudan, Emil in Wit-Rusland en Marinel op de Filipijnen.

Doe mee en schuif op dinsdag 10 december tussen 10.30 uur en 17.00 uur aan bij de andere schrijvers in bibliotheek De tweede verdieping. Voorbeeldbrieven en kaarten met adresstickers liggen klaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren