Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren is op zoek naar acts en huiskamers

Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor 11e naar Nieuwegein op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije Nieuwegeiners die de optredens bij hun thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via de website van de organisatie.

Het amateurkunstenfestival verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Na twee jaren zonder wintereditie zoekt Gluren bij de Buren in 2023 weer de intimiteit van de met koffiedampen gevulde huiskamers op. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen.

Acts en huiskamers gezocht
Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleedpodium te betreden: van rappers tot jazzbands, goochelaars tot verhalenvertellers en balletdansers tot spoken word-artiesten. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden om tijdens Gluren bij de Buren te worden omgetoverd tot eendaags podia voor lokale performers.

Programmamaker Lara Mahu: ‘Gluren bij de Buren wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd in Nieuwegein en heeft een enthousiaste achterban opgebouwd. Dit jaar zetten we ons extra in om jonge talenten en gastvrije bewoners uit álle Nieuwegeinse wijken te betrekken.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk