Alzheimer Café Nieuwegein over: Muziek en dementie

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat muziek een zeer positieve invloed heeft op het welbevinden en het functioneren van mensen met dementie: zo kan muziek de stemming en de sociale vaardigheden van mensen met dementie verbeteren en kan muziektherapie worden ingezet bij gedragsproblemen. Ook ondersteunt muziek de werking van het geheugen.

In het Alzheimer Café Nieuwegein van donderdag 28 juni kunnen geïnteresseerden hierover met muziektherapeut Rob Volbeda in gesprek gaan. De avond eindigt interactief, zodat u zelf kunt ervaren wat muziek met u doet.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur met een interview met de gastspreker. Na de pauze is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook kunnen er dan eigen ervaringen worden besproken. Het Alzheimer Café eindigt om 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Locatie
ZorgSpectrum locatie Vreeswijk aan de Lekboulevard 10 Nieuwegein.

Inlichtingen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje Hoens 06-10104432 (ZorgSpectrum) of Annette Stock, 06-10459638 (Vitras).

Organisatie
Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, ZorgSpectrum en Vitras.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren