Alzheimer Café Nieuwegein over: ‘Gedrag en dementie’

Op donderdag 23 september aanstaande is er weer een Alzheimer Cafe in Nieuwegein. Voor het eerst in 2021 vindt dit Alzheimer Café weer live plaats en wel in de Emmauskerk aan het Merelplein 2 te Nieuwegein. Het is bovendien mogelijk om online deel te nemen voor wie daar op dit moment nog de voorkeur aan geeft. Het duurt van 19.00 uur tot 20.30 uur. Het thema deze keer is Gedrag en dementie.

Deelnemers kunnen tijdens het Alzheimer Café in gesprek gaan met een psycholoog van ZorgSpectrum. Deze gaat meer vertellen over gedragsveranderingen bij mensen met dementie. Waar komen deze gedragsveranderingen vandaan en hoe ga je daar als mantelzorger of als zorgverlener mee om? De spreker geeft toelichting en er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen en eigen ervaringen te delen.

U kunt (kosteloos) deelnemen aan de bijeenkomst, inloop vanaf 19.00 uur. Als u zich aanmeldt voor deelname via Microsoft Teams dan ontvangt u een dag van tevoren een link voor deze bijeenkomst. De avond van de bijeenkomst kunt u vanaf 19.00 uur inloggen, het programma begint om 19.30 uur. De organisatie houdt zich aan de dan geldende RIVM-maatregelen. Blijf thuis bij klachten.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur met een interview met de gastspreker. Na de pauze kunt u vragen stellen. Ook kunnen er dan eigen ervaringen worden besproken. Het Alzheimer Café eindigt om 20.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten.

De toegang is gratis en aanmelding (verplicht) bij Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein, bij voorkeur via de e-mail: steunpuntmantelzorg@vitras.nl, anders telefonisch: 06 83556874. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annette Stock, 06-10459638 (Vitras) of via de e-mail: a.stock@santepartners.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk