Alzheimer Café Nieuwegein: Muziek en dementie

Op donderdag 23 mei aanstaande organiseren  Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, ZorgSpectrum, Vitras en Movactor ween een Alzheimer Café. Deze keer is het onderwerp: Muziek en dementie. De avond vindt zoals gebruikelijk plaats bij Zorgspectrum locatie Vreeswijk aan de Lekboulevard 10 en duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Muziek heeft een positieve invloed op het welbevinden en het functioneren van mensen met dementie. Het kan emoties oproepen en daarmee de gemoedstoestand positief beïnvloeden. Muziektherapie kan zelfs worden ingezet bij gedragsproblemen. Hoe werkt dat precies? En klopt het dat ook mensen met een vergevorderde dementie nog reageren op muziek? In het Alzheimer Café van donderdag 23 mei gaan we hierover met muziektherapeut Nathalie Weerheim-Maas in gesprek. We eindigen de avond interactief, zodat u zelf kunt ervaren wat muziek met u doet.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur met een interview met de gastspreker. Na de pauze is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook kunnen er dan eigen ervaringen worden besproken. Het Alzheimer Café eindigt om 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje Hoens van Zorgspectrum. Haar telefoonnummer is: 06-10104432 of Annette Stock van Vitras: 06-10459638.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk