Alzheimer Café Nieuwegein

Op donderdag 22 oktober aanstaande houdt het Alzheimer Café Nieuwegein weer een bijeenkomst in Woonzorgcentrum Vreeswijk aan de Lekboulevard 10 in Nieuwegein zuid. De avond duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur en heeft als thema ‘Hoe houden we het samen vol? Dementie en relaties.’

De relatie tussen man en vrouw kan gaan veranderen als een partner aan dementie gaat lijden. Te denken valt aan de manier hoe je gesprekken voert, beslissingen neemt en de betekenis van intimiteit en seksualiteit. De relatie tussen ouder en kind kan ook drastisch veranderen. Kinderen kunnen het gevoel krijgen dat de rollen zich steeds meer omdraaien met alle moeite van dien. Gespreksleider Annette Stock gaat met gastspreker gz-psycholoog Frederik Jan Bruijel in gesprek over welke invloed dementie kan hebben op een relatie.

Programma: Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur met een interview van de gastspreker, na de pauze is er gelegenheid voor het stellen van vragen en eigen ervaringen naar voren te brengen. Het Alzheimer Café eindigt om 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk