Alzheimer Café: ‘Even er tussenuit’

Het leven met dementie is niet altijd gemakkelijk voor mensen die eraan lijden en hun mantelzorgers. Om het samen vol te houden is het belangrijk regelmatig even tijd voor jezelf te nemen, maar hoe doe je dat wanneer je partner niet meer alleen kan zijn?

Danny van Stam van Steunpunt Mantelzorg vertelt over respijtzorg en vrije tijdsbesteding bij dementie. De mogelijkheden die er zijn in Nieuwegein om er ‘even tussenuit’ te gaan, van (samen) op vakantie tot een weekje logeren in een verpleegtehuis, worden aan de orde gesteld.

Vanaf 19.00 uur staat in het Woonzorgcentrum Vreeswijk, Lekboulevard 10, de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur met een interview van de gastspreker, na de pauze is er gelegenheid voor het stellen van vragen en eigen ervaringen naar voren te brengen. Het Alzheimer Café eindigt om 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.
Neem voor meer informatie contact op met Yolanda Klarenbeek, 030-6007130 (Zorgspectrum) of Annette Stock, 06-10459638 (Vitras).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk