Altrechtlocatie Rembrandthage Nieuwegein vanwege Coronabesmettingen tijdelijk gesloten

Vanwege een aantal positief op Corona geteste medewerkers, gaat Altrechtlocatie Rembrandthage in Nieuwegein tijdelijk dicht, dit om meer besmettingen te voorkomen. Dit geldt in elk geval tot maandagochtend. Daarna volgt nader bericht.

Tenminste 9 personen zijn inmiddels positief getest. Het gebouw is inmiddels ontsmet. Ook patiënten zijn bij bezoeken besmet. Het is onbekend om hoeveel bezoekers het gaat.

Patiënten van Rembrandthage in de wijk Galecop die de komende dagen een afspraak hebben, zijn of worden door hun behandelaren geïnformeerd. De behandelingen gaan zoveel mogelijk door, maar dan in een andere (vaak online) vorm.

Corona in de regio
De regio Utrecht kruipt gestaag richting de 900 Coronabesmettingen per dag. Vandaag werd het recordaantal besmettingen al voor de tweede keer deze week verbroken.

Hoogste aantal besmettingen in provincie
In de provincie Utrecht zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 887 positieve tests geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het gaat om het hoogste aantal besmettingen binnen een dag tot nu toe.

Dat record stond hiervoor op afgelopen maandag, toen er 872 positieve coronatests waren. In Amersfoort werden 102 personen positief op het coronavirus getest. Het is voor het eerst dat in die stad het besmettingsaantal hoger is dan 100 personen. Montfoort en Woudenberg noteerden het minste aantal besmettingen met elk 7 personen.

In totaal overleden 4 personen binnen de provincie de afgelopen dag aan de gevolgen van het coronavirus. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren