Altrecht locatie Rembrandthage mogelijke opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne heeft een grote stroom vluchtelingen op gang gebracht. Nieuwegein is solidair met de Oekraïense gemeenschap en vindt het vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne. Voor de korte termijn worden er al vluchtelingen opgevangen in de Luifelstede in de binnenstad van Nieuwegein.

Voor de wat langere termijn onderzoekt de gemeente Nieuwegein momenteel met zorginstelling Altrecht en projectontwikkelaar Vorm, die het pand in beheer heeft, of de zorglocatie aan de Rembrandthage ingezet kan worden voor het opvangen van Oekraïense vluchtelingen.

Deze zorglocatie staat nu grotendeels leeg. Na wat aanpassingen en inrichting zouden in dit pand in de wijk Galecop ongeveer 120 vluchtelingen, vooral vrouwen en kinderen, tot ongeveer eind 2022 opgevangen kunnen worden. Volgende week wordt hier door het college een besluit over genomen.

Vanwege deze nieuwe ontwikkeling vindt de gemeente Nieuwegein het belangrijk de inwoners goed te informeren. Opo maandag 28 maart wordt dan ook een inloop spreekuur gehouden aan de Rembrandthage waarin de bewoners de gelegenheid krijgen om vragen te stellen omtrent deze nieuwe ontwikkeling. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om die dag aanwezig te zijn dan kunt u ook bellen met de wijk coördinator Fransje van Beek. Dat kan via telefoonnummer: 06-25719887.

Eerste opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in gebruik
De eerste Oekraïense vluchtelingen in Nieuwegein hebben tijdelijk onderdak gevonden in de Luifelstede. De opvangplekken in de Luifelstede zijn tijdelijk beschikbaar voor de eerste opvang.

De gemeente Nieuwegein: ‘De Luifelstede is voor dit moment een logische keuze, omdat op deze locatie snel opvangplekken klaargemaakt konden worden. Ondertussen zoekt de gemeente naar andere opvanglocaties die beschikbaar zijn voor de langere termijn.’ Deze lijkt nu gevonden te zijn aan de Rembrandthage in de wijk Galecop.

Het gebouw aan de Luifelstede

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk