Alternatieve invullingen Ruimte maken

Het college wil een aantal alternatieve invullingen van het ombuigingsprogramma Ruimte maken bij de sector Maatschappelijke ontwikkeling. Het gaat om de structurele invulling van de nog niet gerealiseerde taakstelling 2003 en volgende jaren, een bedrag van € 337.863 dat niet conform de oorspronkelijke besluiten kon worden gerealiseerd. De grootste taakstelling die niet gerealiseerd kon worden betreft apparaatskosten Sociale zaken en arbeid; een bezuiniging van € 204.000 door het elders onderbrengen van de taak arbeid en scholing is niet haalbaar gebleken.

Daarnaast is een bezuiniging van € 76.500 op onder andere De Kom, Bibliotheek, SWN en Amateurkunst niet doorgegaan. Alternatieve bezuinigingen zijn gevonden in de aanwending van een deel van de lagere gemeentelijke bijdrage aan PAUW-bedrijven, vervallen van taken op het gebied van opvang asielzoekers en huursubsidie, bijstelling budgetten voorzieningen gehandicapten, besluit van de raad de hoogte van de vergoeding voor sport en les voor OPO en OVO te wijzigen, het afstoten van het gymlokaal Het Vijfspan en een incidenteel exploitatievoordeel 2003 wijkactiviteitencentrum De Baten.

De financiële afwikkeling wordt betrokken bij de Voorjaarsnota. Het college verzoekt het Presidium het stuk ter inzage te leggen voor de commissie Sociale omgeving en cultuur (SOC).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: