Als roker overschakelen op vapen? Zo doe je dat

Van roken overschakelen op vapen kan moeilijk zijn, zeker als je niet voorbereid bent op deze overgang. Er zijn dan ook veel rokers die het snel opgeven en weer naar de sigaret grijpen. Ze denken dat het niet uitmaakt zolang ze maar nicotine kunnen inhaleren. Of ze kopen het eerste het beste goedkope apparaat bij de lokale dagbladhandelaar en zweren het vapen helemaal af als het snel stuk gaat omdat ze niet weten hoe een vaporizer te onderhouden. Wil je graag van de sigaret vanaf en overschakelen op vapen? Lees dan eerst hieronder enkele tips die de overgang vlotjes doen verlopen.

Je vaporizer schoonmaken is een must
Als je een maand of twee je vaporizer niet schoonmaakt zal je merken dat het hijsen moeilijker gaat. Net als bij het roken van een pijp wordt ook een vaporizer goor omdat er kleverig restmateriaal achterblijft. Je vaporizer regelmatig schoonmaken zal de levensduur van het apparaat verlengen en is beter voor de gezondheid. Standaard krijg je bij je aankoop een klein schoonmaakborsteltje. Indien niet kan je ook een wattenstaafje gebruiken om de binnenkant schoon te borstelen. Met schoonmaakalcohol veeg je het mondstuk schoon. Als de onderdelen te veel aangekoekt zijn, laat je ze een half uurtje weken in wat water met schoonmaakalcohol. De details over hoe je een vaporizer schoonmaakt lees je hier.

Kijk niet te veel naar hoe de vaporizer eruit ziet
Sommige vapers denken dat een vaporizer die eruit ziet als een sigaret de overgang zal vergemakkelijken omdat hun geest dan nog altijd denkt dat ze een sigaret vasthouden. Maar deze ‘cigalikes’ leveren niet altijd de juiste dosis nicotine. Daardoor zal je je ontevreden voelen en vapen links laten liggen. Hetzelfde geldt voor futuristische apparaten waar sommigen mee pronken. Je kan er enorme dampwolken mee uitblazen maar ze zijn niet ideaal voor beginners. Begin met een gebruiksvriendelijke vaporizer die jou de meeste voldoening geeft.

Test verschillende e-liquids
Er zijn tientallen verschillende smaken te koop. Zoetekauwen verkiezen een e-liquid met de smaak van vanille, chocolade of kauwgom, maar er zijn ook meerdere fruitsmaken, munt, drankjes zoals Pina Colada of koffie, kruiden en zelfs de gewone smaak van een sigaret. Beginners hebben misschien de neiging om in de tabakssmaken te blijven hangen maar dat is geen goed idee. Probeer verschillende soorten smaken uit en laat je verrassen. Je zal merken dat die fruitsmaak die je vies leek, best wel te pruimen valt.

Sluit je aan bij de dampgemeenschap
Het volgen van websites over vapen, de posts op sociale media en praten met anderen die ook vapen, geven een gevoel van verbondenheid zodat je je goed zal voelen in de dampgemeenschap. Die gemeenschap is open en hulpvaardig. Je zal er het beste advies krijgen over de verschillende vaporizers, oplossingen voor problemen bij het vapen en meer. Vapouround magazine bestaat ook online en is een goede informatiebron.

Wie zich informeert als hij overschakelt op vapen zal het langer volhouden. Maak je vaporizer schoon, spits je niet toe op de look van het apparaat, test verschillende e-liquids en praat met andere vapers.

vaporiser

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk