Algemene Hulpdienst Nieuwegein 40 jaar

Op 31 oktober aanstaande viert de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) haar 40 jarig bestaan met een receptie voor vrijwilligers, oud deelnemers en andere relaties. Al vier decennia zetten vrijwilligers van de AHN zich in om het welzijn van kwetsbare inwoners van Nieuwegein te bevorderen. Jaarlijks wordt ca. 7000 keer hulp en ondersteuning geboden. Voorbeelden zijn begeleid vervoer, begeleid fietsen d.m.v. duofiets, helpen met boodschappen, klusjes in en om het huis, administratieve hulp, regelhulp en sociale ondersteuning.

In 1974 nam Thea Rombouts uit Jutphaas het initiatief voor de oprichting van een Hulpdienst. De eerste jaren bestond de Hulpdienst uit een werkgroep, en had nog geen juridische status. Door de snelle groei van de gemeente Nieuwegein en daarmee samenhangend het aantal hulpvragen zag de Vrijwillige Hulpdienst Jutphaas zich in 1978 genoodzaakt een aantal wijzigingen aan te brengen.

Het belangrijkste was dat ze haar naam veranderde in Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN). Hiermee wilde zij er blijk van geven dat de hulpdienst er was voor alle inwoners van Nieuwegein. In 1978 werd de AHN een stichting om de continuïteit te waarborgen en voor diverse belangrijke zaken rechtsgeldigheid te bezitten. Anno 2014 zijn er ca. 90 vrijwilligers aangesloten bij de AHN.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk