Alarmbelletjes tegen zakkenrollers

In Cityplaza zijn alarmbelletjes uitgedeeld in de strijd tegen zakkenrollers. De zogenoemde Tinkle Alarms kunnen aan een portemonnee of aan de rits van een tas worden bevestigd. Als een dief de portemonnee pakt of tas openritst, gaat het belletje rinkelen. Het winkelend publiek in City Plaza kreeg afgelopen weekend ook flyers uitgereikt waarin werd gewaarschuwd voor zakkenrollers. Het betrof een actie van de gemeente, politie en winkeliers.

Wijkagent Sander Jansen: ‘We merken dat op de drukke winkeldagen voor Sinterklaas zakkenrollers vaker toeslaan. Daarom willen we het winkelpubliek alert maken op dieven die in een onbewaakt ogenblik supersnel toeslaan. Met name oudere vrouwen met handtassen en moeders met kinderwagens zijn een geliefd slachtoffer. Deze doelgroep spreken wij in het bijzonder aan. Zakkenrollers slaan vaak op een onbewaakt moment toe of spreken mensen met een smoes of vaag verhaal aan. Een handlanger slaat dan toe. Het beste is om je portemonnee zo dicht mogelijk op je lichaam te dragen. En laat je niet afleiden door personen die je niet kent, ook al komen zij vriendelijk over.’

Ook tijdens de intocht van Sinterklaas, aanstaande zaterdag, houden gemeente en politie opnieuw extra toezicht op Cityplaza. Ook dan worden er weer flyers en alarmbelletjes uitgedeeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk